Politika privatnosti unutar mobilne aplikacije mKnjižnica i svih srodnih aplikacija koje proizlaze iz nje

Ova politika privatnosti opisuje kako Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica tj. njezina aplikacija mKnjižnica te inačice iste aplikacije napravljene za druge knjižnice postupaju s osobnim podacima koji se unose unutar aplikacije. Pod osobnim podacima smatraju se sljedeći identifikacijski podaci: ime i prezime i e-mail adresa – odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a koji se unose u aplikaciji da bi se njene funkcije u potpunosti mogle koristiti. Ti osobni podaci nisu
potrebni da bi se sama aplikacija mogla koristiti.


Korisnici mKnjižnica aplikacije svoje osobne podatke ne dijele s knjižnicom čiju su inačicu aplikacije preuzeli – naime aplikacija osobne podatke sprema samo na mobilnom uređaju korisnika koji koristi aplikaciju osim System ID-a uređaja.

Aplikacija koristi System ID svakog uređaja kako bi korisnici imali mogućnost unošenja svojeg korisničkog broja. System ID nam na taj način omogućava da identificiramo korisnika koji na svoj uređaj unosi više iskaznica, a za svaku dodatnu iskaznicu potrebno je dodatno odobravanje kako korisnici ne bi zlouporabili mogućnost unošenja više iskaznica.


Ova politika privatnosti ne odnosi se na poveznice na druge internetske sadržaje koje se nalaze unutar aplikacije (e-katalog knjižnice, stranica Pitajte knjižničare i slični internetski sadržaji zajedno s poveznicama na društvene mreže knjižnica) već se osobni podaci koji se unose na tim stranicama štite sukladno politikama privatnosti na tim stranicama.


Podaci koji se prikupljaju korištenjem aplikacije odnose se na podatke koji korisnike aplikacije ne mogu identificirati, te se ne smatraju osobnim podacima (primjerice podatke o načinu korištenja aplikacije, podatke o Vašem mobilnom uređaju, Internet provideru i slično), a koje nam omogućavaju statistički pregled korištenja aplikacije odnosno pomažu kako bismo poboljšali rad aplikaciju i njezine sadržaje dodatno usmjerili i prilagodili korisnicima koji ju koriste. Navedeni podaci se čuvaju u
tajnosti, te se neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj fizičkoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. U aplikaciji su ugrađene komponente kataloga knjižnica koje rade u knjižničnim sustavima Metel, ZaKi ili Crolist, komponente usluge Facebook, komponente usluge Twitter, komponente usluge Youtube, komponente usluge Flickr, komponente usluge Pinterest, komponente usluge Instagram. Kad otvorite aplikaciju i kliknite na logotip nekog ponuđača društvene mreže, dospjet ćete na vanjsku stranicu pojedinog ponuđača. Ako je Vaš profil na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, Issuu, Pinterestu, Instagramu ili Flickru prijavljen odnosno otvoren, društvene mreže mogu preko korisničkog profila prepoznati da ste posjetili internetsku stranicu/aplikaciju ukoliko ste klikom otvorili neku od ovih društvenih mreža/aplikacija. Ako, na primjer, kliknete na logotip Facebooka Vaš će mobilni uređaj proslijediti odgovarajuću informaciju Facebooku koji će je pohraniti. Ako ne želite da društvene
mreže skupljaju i pohranjuju podatke o Vašem posjetu internetskoj stranici/aplikaciji, morate prije klika na logotip Facebooka, Twittera, YouTubea, Pinteresta, Instagrama ili Flickra odjaviti svoj profil na pojedinoj društvenoj mreži. Informacije, poput korisničke IP adrese, ne prosljeđuju se odmah u trenutku otvaranja aplikacije mKnjižnice, nego tek kad kliknete na logotip Facebooka, Twittera, YouTubea, Pinteresta ili Flickra. Molimo Vas da informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnje obrade te korištenja podataka od strane pojedinih društvenih mreža kao i moguće postavke privatnosti preuzmete iz izjava o zaštiti podatka na stranicama ponuđača na koje ćete dospjeti putem ovih poveznica:

Metel
Point d.o.o.
Vidovečka 56b
42000 Varaždin
https://library.foi.hr/help/index.php?id=81


ZaKi
KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
10000 Zagreb
Starčevićev trg 6
Croatia
&
VIVA info d.o.o.
Laščinska cesta 116B
10000 Zagreb
Croatia
http://www.kgz.hr/UserDocsImages/Obavijest_o_privatnost_WEB.docx


Unibis
Međimurska ul. 15
10000, Zagreb
http://www.unibis.hr/TERMS.pdf

Pitajte knjižničare
https://www.knjiznica.hr/pitajte-knjiznicare/pravila/
Facebook
Facebook Inc.
1601 S. California Ave, Palo Alto
CA 94304, USA
http://de-de.facebook.com/about/privacy/


Twitter
Twitter Inc.
795 Folsom St., Suite 600, San Francisco
CA 94107, USA
http://twitter.com/privacy

YouTube
Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View
CA 94043, USA
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Pinterest
Pinterest Inc.
635 High Street, Palo Alto
CA 94301, USA
http://about.pinterest.com/privacy/
Instagram

Facebook Inc.
https://help.instagram.com/155833707900388
Flickr
Yahoo! Inc.
701 First Avenue
Sunnyvale, CA 94089, USA
http://info.yahoo.com/privacy/de/yahoo/flickr/

iBiblos
Gradska knjižnica i čitaonica Pula
Kandlerova 39
52100 Pula – Hrvatska
https://www.ibiblos.com/piskotki

Uvjeti i izmjene
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica kao vlasnik aplikacije mKnjižnica pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove aplikacije te promjene teksta Politike privatnosti u aplikaciji u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi.